Tarkett rješenja za sportske površine za zatvorene sportske objekte

Tarkett rješenja za sportske površine za zatvorene sportske objekte

Gradite ili obnavljate sportsku dvoranu? Postoji niz pitanja na koja morate odgovoriti. Jedna od važnih odluka je izbor odgovarajućeg rješenja sportske podloge.

Odabir vrste sportskog poda

Rješenja sportskih podloga za zatvorene sportske objekte trebaju zadovoljiti brojne zahtjeve različitih sportova. Prije svega, rješenje sportske podloge mora biti sigurno, odnosno ne smije biti sklisko, ali isto tako ne smije biti ni premekano ni pretvrdo, kako bi se sportaši zaštitili od ozljeda. Osim toga, rješenje za sportsku podlogu omogućuje dobar odskok lopte, a time i visoku kvalitetu sportskih aktivnosti. Zatim, apsorpcija udarca, što znači stupanj do kojeg vaša sportska podloga apsorbira udarce, povećava udobnost tijekom igre i sigurnost igrača. Sve te karakteristike, koje treba imati svako rješenje sportske podloge, detaljno su definirane europskim standardima.

Namjena sportskog objekta i izbor sportske podloge

Najprije odlučite hoće li vaša sportska dvorana služiti samo za sportske aktivnosti ili planirate organizirati i nesportske aktivnosti poput koncerata i raznih okupljanja. Planirate li svoju dvoranu koristiti za sportske aktivnosti, odlučite hoće li to biti jedan sport ili više različitih sportova, kao i koji sportovi. Za odabir sportskih podova od iznimne je važnosti znati hoće li dvorana biti namijenjena profesionalnim ili rekreativnim sportskim aktivnostima.

Ukoliko će biti namijenjen profesionalnom sportu, kao što je košarka, pravi izbor je sportski parket, jer je dugovječan, pruža dobar odskok lopte i amortizaciju udarca te na taj način jamči izvrsnu kvalitetu igre. U slučaju da se koncerti organiziraju u istoj sportskoj dvorani, za zaštitu sportskog parketa možete koristiti tekstilne ili vinilne podove.

Odličan izbor za školske dvorane su sportski vinil ili kombinirana rješenja sportskih podloga, koje imaju podlogu od vinila ili linoleuma na drvenoj podlozi, a koje su mekše od podloge sportskog parketa i savršene su za djecu i tinejdžere. Ukoliko imate dvoranu za odbojku, rukomet ili stolni tenis, pravi izbor za vas je sportski vinil, jer je ekonomičan, a uz to je zajamčena odlična redukcija buke i apsorpcija udaraca, a dostupan je u širokoj paleti od boja.

Za daljnje informacije o odabiru pravog rješenja za sportsku podlogu za vašu školsku dvoranu, obratite nam se putem kontakt obrasca ili pogledajte našu ponudu rješenja za sportsku podlogu kako biste vidjeli što nudimo za profesionalne sportove, dvorane za rekreaciju i školske dvorane.

Što se tiče sportskih rješenja, preporučujemo:

•    Tarkett sportski parket

•    Tarkett sportski vinil – Omnisports

•    Lumaflex – kombinirano rješenje.

Tarkett sports parquets protect athletes from injuries, and thanks to their surface, which prevents premature and uncontrollable slipping of athletes on the court, they enable an excellent game quality.

 

Omnisports je multifunkcionalna sportska podloga od vinila dizajnirana da odgovara širokom rasponu sportskih događaja. Tarkett Omnisports dostupan je u 6 različitih debljina kako bi se zadovoljili različiti zahtjevi u pogledu apsorpcije udara i drugih karakteristika performansi koje sportski podovi moraju imati.

Lumaflex je kombinirani sportski pod koji se sastoji od donjeg sloja od drva i gornjeg sloja od vinila ili linoleuma. Ova jedinstvena kombinacija čini sustav nevjerojatno pouzdanim, jer zadovoljava najviše standarde u pogledu performansi.