ŠTO JE TARKETT VIŠESLOJNI PARKET?

ŠTO JE TARKETT VIŠESLOJNI PARKET?

Glavna razlika između Tarkett višeslojnog parketa i klasičnog (masivnog) parketa je njegova struktura. Tarkett višeslojni parket sastoji se od 3 sloja drva pričvršćena pod kutom od 90 stupnjeva. Gornji sloj parketa je od tvrdog drva, a srednji i donji sloj su također 100% od drveta. Za izradu srednjeg sloja koristi se jela, bor ili smreka, dok se za donji, stražnji furnir koriste iste vrste drva.

Konstrukcija Tarkett višeslojnog parketa sastoji se od sljedećih slojeva:

●    Površinska zaštita parketa – Tarkett dugotrajni sjajni ili mat lak

●    Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdog drva

●    Čvrsti srednji sloj letvica organiziran je tako da osigurava stabilnost parketne ploče

●    Sloj za ravnotežu – povećava stabilnost i sprječava odvajanje dasaka parketa 

Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju te je prethodno brušen i lakiran.

Prednosti Tarkett višeslojnog parketa:

●    Tarkett parket je izdržljiv, stabilan i siguran

●    Tarkett parket isporučujemo u daskama spremnim za postavljanje!

●    Tarkett parket se postavlja jednostavno sa ili bez lijepljenja, spajanjem dasaka pomoću najnovijeg T-lock sustava koji osigurava gotovo nevidljiv spoj, koji je siguran i čvrst u isto vrijeme

●    Tarkett parketi su izrađeni od najkvalitetnijeg drva koje je pažljivo osušeno uz uvijek ravnomjernu i zajamčenu vlažnost od 6-8%, što predstavlja optimalne uvjete za stabilan i pouzdan parket 

●    Tvrtka Tarkett ima više od 130 godina iskustva u proizvodnji parketa. Proizvodnja podnih obloga jedina nam je djelatnost od 1886. godine

●    Tarkett parket dostupan je u više od 80 dezena izrađenih od 6 različitih tradicionalnih i egzotičnih vrsta drva sa svih kontinenata.

Kako postaviti Tarkett parket?

Tarkett višeslojni parket se isporučuje u daskama i možete ga postaviti odmah po kupnji. Tarkett parket se postavlja ljepljenjem ili pričvršćivanjem dasaka.
Ploče se jednostavno spajaju pomoću najnovijeg T-lock sustava, a spoj je čvrst, siguran i gotovo nevidljiv. Tarkett višeslojni parket smije se postavljati samo na podloge koje su stabilne i bez prašine, pukotina, ulegnuća i drugih oštećenja.

Hrastov parket moguće je postaviti i u uvjetima podnog grijanja

Temperatura na površini poda ne smije prelaziti 25°C, a podno grijanje mora biti izvedeno sigurno, bez hladnih zona.

Zbog velike osjetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora ne preporučuje se u kombinaciji s podnim grijanjem.

Zaštita parketa od oštećenja

Predlažemo da na noge pomičnog namještaja (sofe, stolice, stolovi i sl.) postavite filcane zaštitne jastučiće kako biste izbjegli nepotrebna oštećenja i grebanje parketa. 

Nikada nemojte gurati velike komade namještaja ili druge predmete na pod, jer će to u pravilu oštetiti površinu parketa. Kako biste izbjegli ovakva oštećenja, koristite filcane zaštitne jastučiće!

Održavanje Tarkett parketa

Tarkett parket je bez sumnje najbolji izbor za lako održavanje. Redovito čišćenje parketa omogućit će mu da traje duže i izgleda besprijekorno. Sada možete koristiti Tarkett proizvode za čišćenje koji su sigurni za vašu obitelj i okoliš i imaju parket koji traje desetljećima. 

Parket ne podnosi previše vode – održavanje parketa uključuje brisanje vlažnom, ali nikako mokrom krpom! Svako izlijevanje vode na parket može dovesti do trajnih deformacija i oštećenja! 

Ako želite saznati više o Tarkett parketu, istražite našu kolekciju ili nas kontaktirajte putem kontakt forme.