Inovacije

Inovacije

INNOVATING FOR THE FLOORS OF TOMORROW

Naših 180 stručnjaka za istraživanje i razvoj u 24 laboratorija diljem svijeta svakodnevno rade na stvaranju vrijednosti za naše kupce razvijajući inovativna rješenja i usluge za podove. Njihov je cilj stvoriti ugodne životne prostore koji su ekološki prihvatljivi, personalizirani te povezani i interaktivni.

Innovating for people and the planet

Primjena načela kružnog dizajna zatvorene petlje temeljena na pristupu Cradle to Cradle® zahtijevala je promjenu našeg načina razmišljanja s jednokratne upotrebe i raspolaganja resursima na opetovanu ponovnu upotrebu resursa, duboko mijenjajući način na koji zamišljamo i proizvode naše proizvode.

Postoji stalna potreba za inovacijama kako bismo ispunili naše ekološke ambicije i bili u skladu sa sve strožim regulatornim zahtjevima uz održavanje kvalitete naših proizvoda. S ponosom možemo reći da često postižemo industrijska priznanja za postavljanje ekoloških standarda i vođenje u industriji podnih obloga.

NEKE OD NAŠIH EKO-INOVACIJA DOVELE SU DO:

  • Prvi vinilni pod bez ftalata na tržištu
  • Prvi proizvođač tepih pločica koji je postigao Cradle to Cradle® zlatnu razinu certifikata za našu liniju proizvoda Desso
  • Prvi proizvođač linoleuma koji je postigao Cradle to Cradle® zlatnu razinu certifikata s Linoleum Veneto Essenza
  • Jedini asortiman vinilnih podova na tržištu koji ima certifikat Cradle to Cradle™ Gold, s  iQ One
  • Svi naši podovi održavaju niske emisije VOC daleko ispod EU standarda (pojedinačne vrijednosti prikazane na specifikacijama svih proizvoda)

Inovacije koje vam pomažu stvoriti jedinstvene prostore

Transformacija prostora s novim idejama o podovima može poboljšati kvalitetu života čineći interijere lijepima, pružajući udobnost i doprinoseći dobrobiti ljudi. To se može postići razvojem novih proizvodnih tehnika i materijala, više boja i tekstura ili pružanjem više fleksibilnosti za personalizaciju ili čistu i jednostavnu prilagodbu.

TEHNIČKE INOVACIJE

Naše najnovije tehničke inovacije za vinilne role uključuju prvo mehaničko utiskivanje za postizanje najrealističnijeg prikaza drva, najveće površine bez ponavljanja uzorka na tržištu i efekt dugačke daske koji je trenutni trend u drvenim podovima.

PERSONALIZACIJA

Radeći s oblicima, bojama, materijalima, naši timovi za inovacije i dizajn radili su na pružanju razigranog pristupa dizajniranju poda miješanjem i usklađivanjem različitih dasaka, pločica, vinila, tepiha i tako dalje. Različite opcije su kompatibilne i jednostavne za sastavljanje tako da pod postaje novo igralište.

PRILAGOĐAVANJE

Kako bismo udovoljili kreativnim pristupima dizajnera i potrebama brendiranja naših kupaca, osmislili smo načine za jednostavnu personalizaciju. Nudimo nekoliko usluga podržanih digitalnim aplikacijama za prevođenje mašte na podove: izradite logotip ili pod s potpisom s našim Floorcraft dizajnerima i neka ga zvučni precizni rezač izreže iz naših vinilnih podova ili upotrijebite Dessoovu internetsku aplikaciju da prilagodite svoj AirMaster® tepih.

Innovating to connect you to our floors

Connected surfaces are revolutionising the potential of flooring and its relationship with users. Our interactive surface innovations have led to the award-winning FloorInMotion system that detects falls, room exits or intrusions for patients in healthcare and aged-care facilities and our Luminous Carpets™ solution that combines light-reactive carpet with LED lighting to display graphics and words with a touch of a smartphone or tablet.